Aktuelt

Vifte i leiligheten

husk å vask filter på kjøkkenviften. Skifter du kjøkkenvifte må du sjekke at ny vifte støtter Villavent systemet i leiligheten din. Motoren for ventilasjon for bad og kjøkken er den samme. Det er derfor viktig at kjøkkenviften støtter viftefunksjon på bad. Skifter du til vifte som ikke støtter Villavent og systemet i gården vil du mest sannsynlig få utfordringer med fukt og lukt på bad. Ønsker du ikke å rense viften selv kan du leie vaktmester for å gjøre det. Du avtaler tid og pris direkte med GOS (Gamle Oslo Servicesentral)   http://gos.no/

Rengjøring sluk

En gang i året minst må du selv rense sluket på badet. Det hindrer vond lukt og sikrer at vannet renner raskt ned. 1) Du tar av sluklokket, 2) du finner en kopp nede i sluken som du tar opp. Det anbefales at du vasker av den i en bøtte med varmt vann og såpe. Plasser «koppen» tilbake og pass på at den sitter som tidligere. Da unngår du lukt. Du vil merke stor forskjell på hvor raskt vannet renner ned. Ønsker du ikke å gjøre dette selv så kan du leie vaktmesteren til å gjøre det. Du avtaler tid og pris direkte med GOS (Gamle Oslo Servicesentral)   http://gos.no/

ELbil lading

I januar vil Datek Installasjon as etablere infrastrukur for elbillading og oppgradering av belysning i kjelleren Klosterenga og Justiskroken borettslag. Ladepunkter settes opp for de som ønsker å bestille dette på sin parkeringsplass. Belysningen skal oppgraderes til LED-belysning rett i etterkant. Bileiere som har parkert i kjelleren må påregne å måtte flytte bilen i kortere perioder mens arbeidet pågår. Alt av støyende arbeid (det skal ikke være mye) skal utføres mellom 08.00 og 16.00.

Hvorfor gjør vi dette?

Stadig flere andelseiere ønsker å kunne kjøpe elbil og lade denne på egen parkeringsplass. Beboere i borettslag vil snart også ha krav på å kunne sette opp ladepunkt på samme måte som beboere i sameier. Styrene i borrettslagene ønsker å etablere en felles infrastruktur fordi vi er opptatt av å ivareta sikkerheten knyttet til det elektriske anlegget i kjelleren, å balansere strømuttaket til elbillading, sikre enkle bestillingsordninger og riktig fakturering direkte til de som har lader. En samling av strømmålerne til elbillading vil også være en tilrettelegging for fremtidige «smarte» løsninger.

Vi har forhandlet frem ganske gode priser for ladepunktene!

Belysningen i kjelleren er gammel og lyspunktene trenger å skiftes ut. Vi skifter til LED-belysning som vil innebære mindre utgifter til strøm og drift. Det som trengs av kabling til oppgraderingen kan benytte infrastrukturen til elbilladere.

Ønsker du å få lader på din parkeringsplass? Bestillingsfrist 12. desember.